MILIEUVRIENDELIJKE TEELTCYCLUS

Bij Gubbels Kwekerijen start de milieuvriendelijke paprikateelt elk jaar begin december. Dan planten we nieuwe paprikaplanten op steenwol in onze daglichtkassen. Na een groeifase van drie maanden, oogsten we in maart de eerste rode en groene paprika’s. Deze oogstperiode loopt door tot in november. Dan ruimen en recyclen we het drie meter hoge paprikagewas, maken onze kassen schoon en starten we weer opnieuw met de cyclus.

Sorteer loods

werkwijze.jpg
werkwijze.jpg

MODERNE SORTEERLIJN

Gubbels Kwekerijen werkt met een geautomatiseerd oogstsysteem. De vers gesneden paprika’s verzamelen we in grote karren. Na het oogsten rijden deze volle containers via een inductielijn automatisch naar de voorraadbuffer en vervolgens naar onze grote sorteerhal. Met een moderne sorteerlijn voorzien van fotodetectie sorteren we de rode en groene paprika’s razendsnel op kleur, maat en gewicht. Vervolgens verpakken we de producten naar gelang de wens van onze klanten. Bijvoorbeeld in groene kratten, kartonnen dozen of met flowpack in folie. Hierna worden de paprika’s en asperges verpakt, op pallets geladen en met vrachtwagens gekoeld vervoerd naar de veiling ZON fruit & vegetables. Daarvandaan gaan onze dagverse producten zo snel mogelijk naar hun bestemming.